La carabassa

La carabassa presenta dues varietats: una d’estiu i una d’hivern, que és la que trobem en aquests moments com a producte de temporada.

Pot tenir diverses formes: esfèrica, ovalada, allargada. I pel que fa al seu aspecte, predominantment és ataronjada encara que, també pot ser d’altres colors: groga, blanca, verda i fins i tot negra. La polpa generalment també és taronja o groguenca i les llavors les trobem a la part central.

pumpkin-1349092186Jnf

Carabasses de formes i colors

A l’hora de comprar-les, per saber quines són les que estan a punt s’han d’adquirir aquelles que pesin més en relació al seu tamany i que siguin de pell gruixuda, que afavorirà la conservació fora de la nevera, sencera això sí.

carbasencera copyLa carabassa és un aliment que té com a compost principal l’aigua, a més d’hidrats de carboni encara que en poca quantitat. A més a més, és una molt bona font de fibra.

El seu destacat contingut en β-carotens (provitamina A) li donen el color característic i protegeix a més la nostra pell i mucoses. Pel seu caràcter antioxidant, també contribueix a prevenir i combatre l’envelliment cel·lular. A més, el nostre organisme, quan ho necessita, és capaç de transformar aquesta provitamina A en vitamina A, tan necessària per als nostres ulls.

Presenta també un important efecte diürètic, tant pel seu elevat contingut en aigua, com per la quantitat alta de potassi i l’escassa presència de sodi. carbaoberta copyAquesta varietat de carabassa és la que s’utilitza en rebosteria i també com a verdura, en cremes o purés principalment. S’ha de pensar, però, que és un aliment insípid i, per tant, és bo condimentar-lo amb herbes aromàtiques.

Per totes aquestes propietats la carabassa és un molt bon aliment que hem d’aprofitar ara ja que n’és plena temporada.

Maria de los MozosHola! Sóc la Maria, la Dietista – Nutricionista graduada darrere de More Than Feeding. Podeu llegir més sobre la meva història aquí. També em trobareu a facebook i instagram.
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s